Zitzakken nu ook voor buiten in de tuin

Ben jij ook geen fan van ligbedden en stoelen? Weet dan dat er tegenwoordig een alternatief is: outdoor zitzakken. Dit zijn zitzakken, maar dan zo gefabriceerd dat ze waterafstotend zijn en nog meer kunnen verduren. Maar waarom zou je in een zitzak willen zitten buiten? Zitzakken zijn beduidend comfortabeler dan de meer voor de hand liggende tuin meubilair opties. Echt lekker ontspannen, een boek lezend, of genietend van je favoriete thee doe je in een zitzak.

Opblaasbare zitzakken

Sinds kort zijn er ook opblaasbare zitzakken op de markt gekomen. Naast voor in de tuin, zou je deze ook makkelijk mee kunnen nemen voor een dagje strand of voor een camping vakantie bijvoorbeeld. Opblaasbare zitzakken blazen zichzelf op. Dus geen ‘gedoe’ met een pompje o.i.d. Na het laten opblazen, blijft de zitzak ongeveer vier tot vijf uur goed. Daarna laat je de zitzak leeg lopen, en kun je deze makkelijk verplaatsen naar waar je maar wilt.


Outdoor zitzak behandeling best practices

Hoewel outdoor zitzakken ontworpen zijn specifiek voor in de tuin, is het alsnog geen goed idee om de zitzak het hele jaar door te laten staan daar. Zeker in de winter wil je de zitzak binnen, verdekt opbergen. Indien je extra voorzichtig wilt zijn, dan is het beste gewoonweg om na het buiten zitten, de zitzak weer naar binnen te verplaatsen. De meeste zitzakken zijn vrij licht, je zult er zeker geen hernia aan tillen.

Wat betreft de inhoud van de zitzak. Vaak zullen dit zogenaamde EPS parels zijn. Eens in de zoveel jaren, zijn deze aan vervanging toe, net zoals bij reguliere binnen zitzakken. Dit verschilt per zitzak, de kwaliteit van de vulling en het gebruik uiteraard. Gelukkig kan men tegenwoordig gemakkelijk los vulling bestellen online. Zo kun je nog vele jaren genieten van de zitzak.

Schrijf mee!

Jouw expertise op het gebied van tuinieren delen met andere? Schrijf mee en maak Tuinierservice.nl het grootste online tuinierplatform van Nederland!