Ilex crenata haagplanten als buxusvervanger

De Ilex crenata wordt in steeds meer tuinen gebruikt als ideale buxusvervanger. De groenblijvende haagplant komt qua groei en kleur het dichtste in de buurt van de buxus, die op zijn beurt geteisterd is en wordt door de buxusmot waardoor er op zoek gegaan is naar een vervanger.

Het aanplanten en onderhouden van Ilex crenata

In de meeste gevallen kan de Ilex crenata het hele jaar door worden geplant. Zeker als de Ilex crenata in een pot blijft zitten. Kies je voor de haagplant met kluit, dan adviseren wij om deze plant in de herfst- of winterperiode te planten. Dan is de haagplant in een rustperiode en groeit in het voorjaar weer verder. Ook hoef je je geen zorgen te maken om de vorst. Als de haagplant eenmaal in volle grond staat, vormt de vorst geen probleem.

De beplanting kun je zowel met turf als met organische bodemverbeteraar aan toe worden gevoegd. Zo heeft de haag een goede start om te kunnen groeien. De eerste dagen van de haag is cruciaal. De bodem moet dan vochtig zijn, omdat de wortels van de haag niet diep zitten. De haag wortelt zich niet diep in. Ook houdt de haag van een zurige ondergrond. Hierbij is het gebruik van turf het beste middel.

Alle Ilex crenata plantensoorten zijn makkelijk en snel in onderhoud. De standplaats kan zowel zonnig, halfschaduw als schaduw zijn. Dus een ruime keus in waar jij jouw haag wilt neerzetten. De haag groeit meer dan de Buxus. Dan is het vooral aan te raden om twee keer per jaar de haag te snoeien. De haag is bruikbaar voor verschillende vormen en figuren. Hierdoor kan jij de gewenste vorm perfect snoeien.

Online kopen

Onze Ilex crenata haagplanten van topkwaliteit staan bekend om de scherpste prijzen. Omdat wij het hele jaar door vaak en veelvuldig kweken, vinden wij het belangrijk dat elk bedrijf of gezin kan profiteren van onze mooie stralende en duurzame Ilex haagplanten. Ieder verdient een mooie voor- en achtertuin. Onze Ilex crenata haagplanten zijn vanaf 0.95 cent te verkrijgen op onze webshop, waarbij je verschillende opties kunt kiezen. De snelle levering zorgt ervoor dat jij snel van de haagplanten kan genieten. In onze andere blogs kun je terugvinden hoe je het beste de Ilex crenata kunt aanplanten, onderhouden en verzorgen. Zo geven we handige tips voor het snoeien en nog veel meer en zelfs hoe je ze zelf kunt stekken!

Schrijf mee!

Jouw expertise op het gebied van tuinieren delen met andere? Schrijf mee en maak Tuinierservice.nl het grootste online tuinierplatform van Nederland!