Betonpoeren van 20×20 cm voor terrasoverkappingen en veranda’s

Betonpoeren van 20×20 worden voornamelijk toegepast bij het plaatsen van een fundering onder terrasoverkappingen en veranda’s. De functie van de betonpoer is om de fundering te ondersteunen. De kracht wordt via de betonpoer over de grond verspreid. Hierdoor is de betonpoer in verschillende situaties inzetbaar. Dit maakt het een erg populair betonproduct. Wanneer je een constructie zonder fundering bouwt heb je kans dat dit op den duur gaat verzakken waarna je verder van huis bent. Je kunt een hele betonnen laag laten storten, maar een gemakkelijkere en goedkopere optie is om hierbij gebruik te maken van betonnen poeren.

Hoe plaats je betonpoeren?

Het plaatsen van betonpoeren is geen ingewikkeld werk. Wel is het aan te raden om dit met meerdere personen te doen in verband met het gewicht van de poeren. De 20×20 betonpoeren van Betonpoerengigant worden gebruikt bij de meest voorkomende houten palen, die het geraamte van bijvoorbeeld terrasoverkapping vormen. Deze betonnen poeren zet je van te voren uit door exact uit te meten op welke plekken ze moeten komen. Zodra dit is vastgesteld moeten de gaten gegraven worden vanwaar de betonpoeren geplaatst gaan worden. Zorg ervoor dat er een stukje van de poer boven de grond terug kan komen. De betonpoer wordt in het gat geplaatst, eventueel met een funderingstegel eronder voor extra stevigheid en daarna de uitgegraven grond erin. Een andere optie dan de funderingstegel kan zijn om er snelcement aan toe te voegen, zodra dit hard is geworden is dit ook stevig genoeg voor het op zijn plek houden van de betonpoer. Let hierbij wel op dat alles waterpas staat. Vervolgens zet je de hoogteverstellingen erop. Hiermee kun je de houten palen bevestigen aan de fundering zodat de basis staat. Er zijn verschillende soorten en maten stelplaten. Hierbij is het belangrijk dat ze groot genoeg zijn om de grootte van de palen aan te kunnen i.v.m. de schroeven.

 

Poeren voorkomen houtrot

Met de poeren van beton voorkom je dat de houten palen gaan rotten. Wanneer deze direct in de grond gezet worden, zonder fundering. Bestaat de kans dat de douglas palen gaan rotten en je daarmee kans op verzakkingen krijgt.

Je kunt echter ook verder nadenken. Je kunt er ook voor kiezen om speeltoestellen te kopen en deze met een betonpoer op de grond te plaatsen. Het lijdt geen twijfel dat u als ouder ervoor moet zorgen dat speelgoed 100% veilig is om te gebruiken. Het wordt ook aanbevolen om in dit gebied betonpoeren te gebruiken. Zo zorg je voor de veiligheid van speeltoestellen. Als je spelende kinderen hebt, is deze veiligheid heel erg belangrijk om ten alle tijden goed te bewaren als dat kan.

Schrijf mee!

Jouw expertise op het gebied van tuinieren delen met andere? Schrijf mee en maak Tuinierservice.nl het grootste online tuinierplatform van Nederland!