De leukste tuinmeubelen voor in de tuin

Het is weer zomer en dus tijd om de huiskamer te verruilen voor de tuin. Daar heb je alleen wel een aantal goede tuinmeubelen voor nodig. Voor wie deze nog bij elkaar moet shoppen, lichten we hier de laatste tuinmeubeltrends toe.

De tuinmeubels worden al enige tijd steeds luxer. Door exclusieve materiaalkeuze en gedetailleerde afwerkingen zijn de tegenwoordig populaire tuinmeubels haast niet te onderscheiden van meubilair voor binnen. Ook deze zomer zullen we nog veel van dit soort tuinmeubels tegenkomen. Ze zijn stijlvol, comfortabel en bovendien enorm onderhoudsvriendelijk en duurzaam. De meest populaire stof van dit soort meubelen is sunbrella. Deze waterafstotende stof kan tegen een buitje en is bovendien enorm eenvoudig schoon te maken als er op geknoeid wordt. Zelfs rode wijn gaat er moeiteloos uit. Houd je ogen dus open voor deze stof als je tuinmeubels koopt.

Lounge-/diningsets
Vorig jaar al een enorme hit en dit jaar nog steeds een trend: de lounge-/diningsets. Deze innovatieve sets vormen een slimme combinatie van een loungeset enerzijds en een eetset anderzijds. De comfortabele, stevige kussens van de stoelen maken de set geschikt om aan te loungen. Maar door de hoogte van de stoelen en de tafel kun je er ook prima aan dineren. De set is dus bruikbaar voor twee verschillende activiteiten, terwijl hij niet meer ruimte inneemt dan ieder andere set. Dat maakt de lounge-/diningset ideaal voor de kleinere tuin, waarin effici├źnt moet worden omgegaan met de beschikbare ruimte.

Meer natuurlijke producten
Aandacht voor een beter milieu is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Ook in de tuin is dit merkbaar, waar de focus steeds meer komt te liggen op natuurlijke en ambachtelijke producten en materialen. Daardoor leven ook de houten en gevlochten tuinmeubelen weer op. Ook een combinatie van die twee wordt steeds populairder. Voornamelijk teakhout springt eruit. Dit hout kenmerkt zich als enorm duurzaam, aangezien het veel olie bevat, dat als een natuurlijke beschermlaag dient. Kies daarnaast altijd voor hout dat het FSC-keurmerk draagt.

Tot slot wordt ook comfort steeds belangrijker. Daarom nemen verstelbare tuinmeubelen met zacht materiaal ook een vlucht dit jaar. Deze zomer zullen de verstelbare tuinmeubelen veelal beschikken over een soepele gasveer die verborgen zit in het frame en daardoor uit het zicht blijft.