Kunstgras; tegenwoordig niet meer van echt gras te onderscheiden

Kunstgras met natuurlijke schoonheidsfoutjes

Tegenwoordig is kunstgras bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Dit is zeker het geval als je het vanaf de verte bekijkt! De ontwikkelingen rondom kunstgras gaan erg snel en de kunstgras ontwerpers doen keihard hun best om de concurrentie aan te gaan met echt gras. Wij kunnen in ieder geval concluderen dat kunstgras inderdaad lijkt op natuurgras!

Echt gras heeft van zichzelf foutjes die puur natuur zijn. Zo heb je bijvoorbeeld weleens last van droge plekken in je gazon en zijn er soms grassprieten die hun beste tijd al gehad hebben. Kunstgras-ontwerpers nemen deze natuurlijke foutjes graag over in hun designs. Kunstgras heeft daarom sprieten van ongelijke hoogte en verschillende kleuren. Verder raden we sterk aan om instrooizand op de grasmat te strooien. Dit verzwaart het gras namelijk een beetje, waardoor de mat zelf minder opvalt en er dus natuurlijker uit komt te zien. Bovendien zal het gras ook minder makkelijk verschuiven door het gewicht.

De voordelen van kunstgras

Het grootste voordeel van kunstgras is dat het erg onderhoudsarm is. Als je dus een druk leven hebt, dan is dit ideaal! Kunstgras kun je eigenlijk als een soort tapijt behandelen. Met een borstel kammen en vegen is vaak al voldoende om het vuil eruit te krijgen. En is het stoffig weer geweest? Dan kun je simpelweg met een tuinslang het kunstgras schoonspuiten.

Een ander voordeel van kunstgras is dat je dan geen last meer hebt van mollen. Bij echt gras steken deze beesten namelijk weleens de kop op, maar in kunstgras hebben ze minder interesse. Voor extra zekerheid kun je onder het kunstgras ook nog een mollendoek plaatsen.

Het derde voordeel is dat je met kunstgras geen last hebt van hooikoorts. Als je dus normaliter allergisch bent voor graspollen, dan kun je met een kunstgras gazon gewoon in het gras blijven liggen en genieten van het zonnetje.

Tenslotte voelt kunstgras lekker zacht en soepel aan. Het is erg aangenaam om op te lopen. Verder kun je onder het kunstgras ook een laagje val-demping leggen voor nog meer veiligheid. Zo kunnen kinderen hier gerust op een zachte ondergrond spelen.

 

Kunstgras laten aanleggen of zelf aanpakken?

Kunstgras aanleggen kun je uit laten besteden. Dit scheelt enorm veel tijd en je weet dan zeker dat het eindresultaat mooi is. Zelf aanleggen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kunstgras is tegenwoordig ook eenvoudig te bestellen en vaak krijg je dan ook meteen advies over bijvoorbeeld welk soort kunstgras het meest geschikt is voor jouw situatie. Je kiest bijvoorbeeld voor siergras of speelgras en verder heb je ook nog de keuze uit allerlei kleurschakeringen. Daarnaast zijn de benodigde accessoires ook te bestellen, zodat je meteen aan de slag kunt. Alles wordt dan netjes bij je thuis afgeleverd. Het aanleggen zelf is helemaal niet zo lastig als het klinkt en gaat eigenlijk ook vrij vlug. Vaak geniet je al binnen een paar uur van een nieuw aangelegd gazon!

Schrijf mee!

Jouw expertise op het gebied van tuinieren delen met andere? Schrijf mee en maak Tuinierservice.nl het grootste online tuinierplatform van Nederland!