Alles wat je moet weten over half verharding

Ben jij op zoek naar een nieuwe vorm van verharding voor de paden in jouw tuin of op jouw perceel? Er zijn veel verschillende soorten verharding verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor bestrating, grind, houtsnippers, asfalt en puin. Ben jij echter op zoek naar een meer unieke vorm van verharding? Dan is halfverharding iets voor jou. Halfverharding is een fijnkorrelig breekmateriaal, afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Het heeft een hoge hardheid, behoeft weinig onderhoud en geeft elke tuin en elk perceel een prachtige, koninklijke uitstraling. Wij hebben alles wat je moet weten over deze unieke vorm van verharding voor je op een rijtje gezet.

Toepassingen

Halfverharding is een fijnkorrelig breekmateriaal, afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Het is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft een hoge hardheid, waardoor het in allerlei omgevingen past en het overal voor gebruikt kan worden. Zo kan halfverharding gebruikt worden om onder andere bermen, fiets- en wandelpaden, recreatieplaatsen en paden op begraafplaatsen en golfbanen te verharden. Het is tevens geschikt om te gebruiken als erfverharding. De hoge hardheid zorgt ervoor dat het bestand is tegen intensieve belasting, waardoor je er gerust met een auto of ander zwaarder voertuig overheen kunt rijden. Door jouw tuin te verharden met halfverharding geef je jouw tuin een romantische uitstraling.

 

De voordelen

Halfverharding kent veel voordelen. Als eerste is het een zeer duurzaam product. Halfverharding is een restproduct dat afkomstig is uit de steengroeve. Door dit restproduct te gebruiken als verharding gaat er geen materiaal verloren en wordt er zuinig omgegaan met de bronnen uit de natuur. Halfverharding wordt geleverd en verwerkt zonder kunstmatige toevoegingen en is daarom naast duurzaam, ook 100% natuurlijk.

Halfverharding heeft een hoge hardheid, waardoor beschadigingen haast niet voorkomen, het zwaar belast kan worden en de kans op onkruid en alg vorming zeer klein is. Omdat onkruid en alg vorming geen kans krijgen behoeft deze vorm van verharding weinig onderhoud, waardoor halfverharding een onderhoudsarm product genoemd mag worden. De natuurlijke kleuren waarin halfverharding verkrijgbaar is zorgt er bovendien voor dat dit product naadloos aansluit op de natuur en dus geschikt is voor elke omgeving.

Halfverharding specificaties

Halfverharding bestaat voor 98% uit calciumcarbonaat (CaCO3), voor 1% uit Magnesiumcarbonaat (MgCO3) en voor 1% uit vocht (H2O). Het is verkrijgbaar in de kleuren geel, antraciet, grijsgeel en rood. Welke kleur de beste keuze is voor jouw perceel hangt af van de omgeving. In een bosrijke omgeving is rood bijvoorbeeld vaak een goede keuze, terwijl in een landelijke omgeving geel of grijsgeel juist mooier staat. Wil jij halfverharding aan laten leggen? Door jouw halfverharding te kopen bij een specialist ben je verzekerd van een hoge kwaliteit en een lange levensduur, zodat jij jarenlang van jouw halfverharding kunt genieten.

Schrijf mee!

Jouw expertise op het gebied van tuinieren delen met andere? Schrijf mee en maak Tuinierservice.nl het grootste online tuinierplatform van Nederland!