Welke tuinstijl past bij jou?

Ben jij van plan om de tuin opnieuw in te richten of te verbouwen? Kies dan voor een tuinstijl die jij leuk vindt, zodat je de tuin hierop kan afstemmen. Nu is het natuurlijk erg moeilijk om uit al die mooie stijlen er één te kiezen. Daarom lees je in deze blog meer over de populairste tuinstijlen!

 

Mediterraan tuinstel

Wil jij graag Zuid-Europa naar je eigen tuin halen? Dan zit je met een mediterrane tuin helemaal goed. Helaas hebben we hier niet hetzelfde klimaat als de landen aan de Middellandse zee, daarom moet je de mediterrane tuin wel afstemmen op het Nederlandse klimaat. Maar dat is zeker geen probleem! Met warme kleuren, houten materialen, grind en mooie bloemen kom je al een heel eind.

Een waterelement of een kleine vijver is ook mooie toevoeging aan jouw mediterrane tuin. Strakke materialen moet je juist vermijden. Wil je de mediterrane sfeer nog meer versterken? Maak dan gebruik van decoraties. Ga op zoek naar potten, kussens, stenen of verlichting in verschillende kleuren en materialen.

 

Romantische tuinstel

Een romantische tuin waar je helemaal in kan weg dromen. Maar hoe creëer je die? Plant veel bloemen en planten. Bloeiende bloemen zijn namelijk de basis van een romantische tuin. Maar welke bloemen passen nou in een romantische tuin? Natuurlijk kunnen rozen niet ontbreken, maar ook lavendel en irissen zorgen voor een romantische sfeer.

Creëer en knusse zithoek met een loungeset, veel verschillende kussens, lampjes en kaarsen. Heb je een grote tuin? Leg dan een aantal slingerpaadjes aan die je naar verschillende plekken leiden. Dit zorgt voor een mysterieuze en romantische sfeer.

 

Welke tuinstijl past bij jou

Landelijke tuin

Droom jij ook van een stukje platteland in jouw tuin? Dan past een landelijke tuin zeker bij jou! In een landelijke tuin kom je helemaal tot rust en geniet je volop van de natuur. Als je via Pinterest zoekt op ‘landelijke tuin’ dan kan je al heel wat inspiratie op doen. Een landelijke tuin bestaat vooral uit veel groen en mooie bestrating. Kies dus voor veel gras, groene planten, mooie bloemen en mooie klinkers als bestrating. Heb je veel ruimte? Dan past een zwemvijver ook perfect in jouw tuin! Om de tuin helemaal af te maken creëer je een mooie zithoek en plaats je decoraties, zoals: potten en kandelaren. Hou het wel bij natuurlijke materialen, zoals hout.

 

Moderne tuinstijl

Heb jij een modern huis en wil je graag een bijpassende tuin? Dan kies je natuurlijk voor een moderne tuin. Een moderne tuin is eigenlijk het tegenovergestelde van een landelijke tuin. Bij een moderne tuin zie je strakke lijnen, veel bestrating en is erg onderhoudsvriendelijk. Je ziet vooral veel rustige kleuren, zoals: zwart, wit en grijs. Plaats grote strakke bloempotten, maar hou het hierbij wel bij één kleur. Een strakke overkapping of zweefparasol is perfect om een zithoek helemaal af te maken in een moderne tuin. Het belangrijkste bij een moderne tuin is dat het in één lijn loopt met de uitstraling van het huis.

Schrijf mee!

Jouw expertise op het gebied van tuinieren delen met andere? Schrijf mee en maak Tuinierservice.nl het grootste online tuinierplatform van Nederland!