Reciprozaagmachine voor in de tuin

Om dikke takken in de tuin te snoeien is een reciprozaagmachine een handig tuingereedschap. Deze zaag beschikt over een langwerpig zaagblad, welke diverse materialen kan verzagen. Denk hierbij aan brandhout, maar ook gewoon aan dikke takken. Voor het snoeien van een boom of struik, is een reciprozaag dus ontzettend handig. Hieronder vertellen wij meer over de voor- en nadelen van dit stuk tuingereedschap.

 

Voordelen reciprozaag voor snoeien

Over het algemeen beschikken reciprozaagmachines over een elektromotor, welke wordt aangedreven door netspanning. In dit geval wordt de machine, door middel van een snoer, aangesloten op het stopcontact. In de tuin is dit niet altijd even handig, want dan heb je ook gelijk alweer een haspel nodig. Daarnaast zit het snoer in de weg tijdens het snoeien, en blijft deze achter takken haken. Gelukkig is de accu reciprozaag uitgevonden.

Een accu reciprozaagmachine is uitgerust met een krachtige lithium (lion) accu, welke de nodig energie levert tijdens het zagen. Een reciprozaagmachine op accu is misschien wel de beste zaag om over te beschikken tijdens het snoeien van dikke takken. Je kunt bijvoorbeeld deze machine eenvoudig meenemen op een ladder, om ook de wat hogere takken van een boom door te zagen. Daarnaast beschikt deze machine over een langwerpig zaagblad, waardoor je overal eenvoudig bij kunt komen.

Nadelen

Jammer genoeg heeft dit stuk gereedschap ook een aantal nadelen. Zo is deze machine, zowel de normale variant als die op accu, zwaar in gewicht. Dit kan vermoeiend zijn tijdens de zaagwerkzaamheden in de tuin. Met name als je dit voor lange tijd doet. Echter zijn er ook kleinere varianten, welke minder zwaar zijn, maar dan heb je ook gelijk weer minder vermogen. Een goede overweging maken is en blijft dus belangrijk.

 

Tuin reciprozaagmachine kopen?

Net als elk ander tuingereedschap haal je de reciprozaag voor snoeien gewoon online. Er zijn diverse machines op de markt gebracht, van merken als Bosch en Makita. Over het algemeen zijn de Bosch reciprozagen het meest geschikt voor het snoeien. Deze zijn namelijk ook in accu variant verkrijgbaar.

Mocht je een reciprozaagmachine willen aanschaffen, dan is het belangrijk om met de aanbiedingen rekening te houden. Door middel van een reciprozaag aanbieding kun je namelijk veel geld besparen op jouw machine. Tevens zijn de klantervaringen, prijzen als zowel de kwaliteit van deze machines factoren om rekening mee te houden. Zo maak je een weloverwogen keuze en heb je straks meer plezier van jouw reciprozaag voor de tuin.

Schrijf mee!

Jouw expertise op het gebied van tuinieren delen met andere? Schrijf mee en maak Tuinierservice.nl het grootste online tuinierplatform van Nederland!