Tuintrends van het najaar 2018

De zomer is alweer ten einde en de herfst is aangebroken. Ook in het najaar en in de winter gaat het tuinleven gewoon door. Wellicht heb je wat minder bij te houden, maar die tijd kun je dan aan andere zaken in de tuin besteden of achterstallig onderhoud. Zoals het schoonmaken van tuinmeubelen, het verven van hout, het aanleggen van een vlonder of overkapping of ieder ander plan wat je in je hoofd hebt om de tuin weer helemaal in orde te brengen. In dit artikel een aantal leuke tips om je tuin weer helemaal hip en mooi klaar voor de winter te maken.

 

#1 verticaal tuinieren

Deze trend is in woningen al steeds meer zichtbaar, maar ook in de tuin kan er verticaal getuinierd worden. Perfect voor mensen met een kleinere tuin en wat ruimte willen besparen. Denk aan het bekleden van een schutting, rooster of tegen het huis aan. je kunt aaan beugels of rekken van alles ophangen en bevestigen. Klik hier voor andere leuke tuintips.

 

#2 Natuurlijk tuinieren

Vind je het niet nodig om ieder stukje onruid er iedere week uit te halen en hou je wel van een wat wildere tuin. Laat de tuin dan af en toe zijn gang gaan en grijp in waar je het nodig vind. Je kunt verschillende siergrassen kopen die weinig onderhoud nodig hebben en al snel voor een leuke gezellige tuin zorgen. Ook kun je wat (eetbare) bloemen planten voor wat extra insecten in de tuin en wat goed is voor de uitstervende bijen en vlinders. Daarnaast is het natuulijk ook erg gezellig als er mooie vlinders in je tuin rondvliegen.

 

#3 Onderhoudsvriendelijk

Niks is vervelender dan na een lange werkdag nog met tuingereedschap in de weer gaan om allerlei klusjes te klaren. Dit geldt natuurlijk niet voor iederen, maar de meeste Nederlanders staan niet te popelen om in de tuin te werken. Kies daarom voor onderhoudsvriendelijke planten en bestrating zodat je volgend jaar wat minder uren kwijt bent aan het tuin onderhoud.

 

#4 Bewegelijke tuin

Wil je af en toe iets aanpassen in je tuin en niet steeds tegen dezelfde indeling aankijken. Plant dan bloemen en boompjes in mooie potten. Deze kun je eenvoudig op een andere plek zetten zodat je tuin er iedere keer wat anders uit ziet en je kunt genieten van een nieuw uitzicht.