Het beregenen van uw gazon

In het voorjaar en de zomer heeft uw tuin veelvuldig behoefte aan water, daar er niet altijd regen uit de hemel komt vallen. Om het waterniveau op peil te houden worden tuinen beregent, met de hand, met sproeiers of met complete sproei-/druppelsystemen. Als u een waterbron in de buurt van uw tuin hebt liggen, is het ook mogelijk om dit water te gebruiken om uw tuin te bevoorraden met water.
Denk hierbij aan een sloot, kanaal, rivier, watertank of een geboorde/geslagen put.
Om deze waterbron te kunnen gebruiken, wordt er gebruik gemaakt van een beregeningspomp. Een andere naam daarvoor is ook wel een grondwaterpomp. Een beregeningspomp is in het bezit van een aanzuigaansluiting, deze bevindt zich aan de voorzijde van de pomp, aan de bovenzijde zit een persaansluiting. De pomp wordt via een aanzuigaansluiting voorzien van water, op de persaansluiting kunt u één of meerdere slangen monteren waar het water naartoe gepompt mag worden. Het is bij de beregeningspomp altijd belangrijk dat het hele circuit luchtdicht is afgesloten. Op het moment dat er lucht in de leiding zit, kan de pomp het water niet goed aan, deze kan de volledige capaciteit dan ook niet leveren.

Installatie beregeningspomp

De installatie van de beregeningspomp is eigenlijk eenvoudig. De beregeningspomp moet aan een waterbron gekoppeld worden. Waterpompshop leveren bij vrijwel iedere beregeningspomp een aanzuigslang, voorfilter en teflon-tape, daardoor is het voor de gebruiker nog gemakkelijker om direct te beginnen. Er is bij het maken van de selectie rekening gehouden met de mogelijke situaties. Er is volop keuze en daardoor voor iedere situatie een geschikte beregeningspomp leverbaar. Wanneer u water gebruikt wat niet gelijk is aan leidingwater, zoals sloot/kanaalwater, dan is het raadzaam om een voorfilter te gebruiken. Let goed op dat een voorfilter tussen de aanzuigslang/leiding en de beregeningspomp wordt geplaatst. Het voordeel is dat deze alle vaste deeltjes zoals zand tegen kan houden. De beregeningspomp blijft dan in goede staat.

Werking beregeningspomp

Via de aanzuigaansluiting kan de beregeningspomp water aanzuigen vanuit de bron. Door middel van de waaier die zich in het pomphuis bevindt, wordt het water onder een hoge druk naar de persaansluiting geperst.
Via de persaansluiting verlaat het water de pomp en kan deze middels een slang/leiding getransporteerd worden naar één of meerdere sproeiers/sproeipunten.
Wij raden u aan om voor uw situatie altijd onze pompconfigurator in te vullen. Deze configurator berekent op basis van uw opgegeven variabelen de juiste beregeningspomp voor uw specifieke situatie.
U vindt de pompconfigurator via de volgende link: https://www.waterpompshop.nl/#beregening
Voor informatie en de verschillende soorten kan er een kijkje genomen worden bij Waterpompshop.nl. Heeft u twijfel bij het kiezen, dan helpen wij u graag verder.