Herfsttoppers

Herfsttoppers die in het najaar van je tuin, balkon en terras een sfeervolle omgeving maken: 

AsterAster

De aster is een echte aanwinst voor een kleurrijke najaarstuin, maar staat zeker zo mooi in potten op balkon of terras. De rijkbloeiende plant heeft schitterende bloemen in het lila, paars, wit en zelfs knalroze.

 

CallunaStruikheide

Struikheide (Calluna vulgaris) groeit in mooie lange scheuten met dakpansgewijze blaadjes en kleine symmetrische bloemen. De paarse en roze bloemkleuren lijken iets verweerd en dat geeft de plant een stoere en wilde uitstraling. De bloei van struikheide duurt tot begin november.

 

ViolenViool

Het kleurenpalet van violen is bijzonder rijk: van warm oranje tot diepblauw. Het aantal bloemetjes per plant hangt af van het ‘type’. Grootbloemige violen hebben iets minder, kleinbloemige extra veel bloemen. Welke je ook kiest, je buitenkamer toont maandenlang kleur! Zet eens een combinatie van witte en gele violen in bijpassende potten op de tuintafel! Dat geeft een rustige uitstraling aan het terras.

 

BergtheeBergthee

Bergthee (Gaultheria procumbens) heeft rode bessen die de hele winter blijven zitten. Het blad is het grootste deel van het jaar frisgroen en verkleurt in de herfst naar dieprood tot purper. In grote robuuste potten geef je de tuin en het terras een extra natuurlijke uitstraling.

 

BolchrysantBolchrysant

Bolchrysant is een eenjarige bloeiende plant die haar charme haalt uit de enorme bloemenweelde. In een handomdraai creëer je met een paar bolchrysanten een kleurrijke herfsttuin. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die prachtig passen bij het najaar: paars, lila, cognac, geel, oker, wit, oudroze of donkerrood.

 

LaurierLaurier

Het sterkste punt van de laurier is het blad. Dat is het hele jaar door groen en daarmee krijgt de tuin een groene en rustige basis. Door de verschillende groeivormen (op stam of als struik) kun je bovendien heel eenvoudig een stijlvol accent aan het terras toevoegen.

 

LeucothoeLeucothoe

De bladhoudende Leucothoe zorgt in het najaar voor prachtige bladkleuren. Wil je een kleurrijke herfsttuin? Kies dan voor Leucothoe! Er zijn zo’n 25 verschillende soorten, ieder met een eigen bladvorm of bladkleur.

 

ParelbesParelbes

Parelbes (Pernettya) is een groenblijvende tuinplant. De kleine blaadjes zijn glanzend donkergroen. In het najaar verschijnen mooie, opvallend grote bessen die heel lang als parels aan de plant blijven. De bessen zijn wit, lila, roze, karmozijn, felroze of dieprood.

 

NandinaNandina

Nandina heeft in het najaar een prachtige verkleuring van het blad, compleet met helderrode bessen. Als klap op de vuurpijl blijft Nandina ook in de winter een rozerode, volle aanblik houden dankzij de ovalen bladeren die meestal dubbel geveerd langs de stengels staan. Nandina geeft de tuin daarom ook een prettige, iets wilde uitstraling.