Een moestuinbak op poten, gemakkelijk tuinieren

Tuinieren is een ontspannen bezigheid, en met een moestuinbak op poten maak je het voor jezelf nog een stuk makkelijker. De meeste mensen zijn normaal gesproken op hun knieën of door hun hurken aan het tuinieren, en dat wordt door de moestuinbak op poten allemaal anders. Voor jong en oud is werken in de moestuin een leuke hobby, en dat kun je nu dus ook gemakkelijk in je eigen achtertuin doen, op een ideale hoogte. Wat zijn de voordelen van zo’n moestuinbak en hoe kom je eraan? Alles over een moestuinbak op poten lees je hier.

 

De voordelen van een moestuinbak op poten

Het belangrijkste voordeel van een moestuinbak op poten is de ideale hoogte waarop je kunt tuinieren. Of je nu jong bent of al wat ouder, je hoeft niet te bukken bij het onderhouden van je groente, maar je kunt er gewoon bij zitten. Daarnaast is een moestuinbak op poten een stevige constructie, waardoor hij het gewicht van aarde en groenten gemakkelijk kan dragen, ook wanneer het geregend heeft en de grond nat en zwaar is geworden. Ook kun je een flink aantal jaren met deze moestuin doen en is het dus een duurzame aankoop.

 

Handige vakverdeling voor de groentes

Een ander voordeel van de moestuinbak op poten is de afwatering die automatisch geregeld wordt. Hier kun je zelf voor zorgen door de bodemplanken niet stijf tegen elkaar aan te leggen, maar zorg dat er ruimte tussen blijft. Daarnaast beschikt deze moestuinbak over de juiste afmetingen. De ideale ruimtes maken het voor de groenten mogelijk om goed te groeien. Deze handige vakverdeling is een van de redenen waarom de moestuin op poten zo populair is onder alle leeftijden. Ook al woon je op driehoog, op het balkon is zelfs ruimte voor een moestuinbak op poten.

 

Zelf moestuinbak maken of kopen

Er zijn verschillende manieren om aan een moestuin bak op poten te komen. Je kunt hem ten eerste zelf maken! Online staan genoeg stappenplannen om gemakkelijk en snel je eigen moestuinbak te maken. Je kunt zelf kiezen welk formaat je hem kiest, en wanneer je voor het eerst wilt tuinieren, is het aan te raden om met een kleinere te beginnen. Je kunt hem zelf altijd uitbreiden of groter maken. Je hebt ook de mogelijkheid om een klant en klare moestuinbak op poten te kopen in de winkel. Bij bouwmarkten en tuincentra kun je vaak terecht om dit aan te schaffen. Ook online kun je een moestuinbak bestellen.

 

Moestuinbak op poten: soorten en maten

Een moestuin op poten komt in diverse soorten en maten. Zo kun je gaan voor een houten constructie, maar zijn er ook kunststoffen varianten die je in je tuin of op het balkon kunt plaatsen. Ook heb je zogenaamde kweektafels of een kleine kas met een afsluiting waarmee je je groenten optimaal kunt kweken. Het belangrijkste is dat je bij het uitkiezen zelf bepaalt hoe groot je moestuin wordt en wat je er allemaal in wilt gaan verbouwen. Op deze manier kun je aan de slag met ontspannen tuinieren.

Meer over zelf groenten kweken vind je op Vertisign.nl