Creëer meer vrije tijd met je eigen groene grastapijt!

Je gazon van een gezonde kleur voorzien tijdens deze droge zomers? Dat is nog een hele uitdaging! Bij een gezond grastapijt hoort nou eenmaal de kleur groen. Helaas verandert deze groene loper in combinatie met de nodige zonnestralen binnen no-time in een dorre bedoening. Het frisse groen wordt vervangen door de kleur geel of bruin en oogt verre van gezond. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen hun grasveld laten vervangen door kunstgras. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

De voordelen van kunstgras

Een van de grootste voordelen van kunstgras is natuurlijk het feit dat je enorm veel tijd bespaart. Je hoeft simpelweg niet meer naar je gazon om te kijken, want met zo’n groen grastapijt is je gazonnetje geheel onderhoudsvrij. Wat een heerlijk gevoel zal dat zijn. Nooit meer na een lange werkdag nog de tuin in om het gazon te besproeien of om de haverklap het gras te maaien. Je bespaart voornamelijk in de zomer enorm veel tijd. Tijd die je met zo’n heerlijk zonnetje vast veel beter kunt besteden.

 

 

 

 

 

 

 

 

In alle soorten en maten

Wanneer je denkt dat de verschillende soorten kunstgras alleen verschil kennen in de kleur groen, dan heb je het goed mis. Kunstgras is er simpelweg in alle soorten en maten. Wanneer je op zoek bent naar een mooie soort kunstgras voor in je tuin, moet je namelijk op nog veel meer dingen letten. Ten eerste is het belangrijk om voor jezelf na te gaan voor welke doeleinden je het wilt gaan gebruiken. Is het als speelgazon voor de kinderen, dient het als sportveld of als groenvoorziening op een balkon? Voor iedere standplaats is een ander soort grastapijt het meest geschikt. Daarnaast zit er ook nog verschil in het aantal grassprieten per vierkante meter en de lengte en sterkte van de kunstgrasvezel. Alles gaat en staat met een goede voorbereiding. Dus wil je kunstgras leggen? Zorg er dan voor dat je weet waarnaar je op zoek bent.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunstgras leggen  

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en wil je kunstgras leggen? Zorg er dan voor dat je je oude gazonnetje goed voorbereid, zodat het gazon binnen no-time gelegd is. Bij het gras leggen zijn er drie opties: helemaal zelf het kunstgras leggen, samen met een expert het kunstgras leggen of het helemaal laten leggen. Iedere optie kent een eigen prijs, maar je moet ten alle tijden zelf de oude grasmat verwijderen. Het gezamenlijk kunstgras leggen wilt niet zeggen dat je daadwerkelijk samen aan de slag gaat die dag, maar dat jijzelf de voorbereidingen verricht en de experts het afmaken. Hierbij dien je zelf, naast het verwijderen van de oude grasmat, ook ophoogzand aan te brengen en deze geleidelijk aan te verdelen en af te vlakken. Een zogeheten gulle middenweg!

Schrijf mee!

Jouw expertise op het gebied van tuinieren delen met andere? Schrijf mee en maak Tuinierservice.nl het grootste online tuinierplatform van Nederland!