Tuininspiratie: een gezellige tuin in de herfst

Tuininspiratie: een gezellige tuin in de herfst

De zomer is helaas alweer bijna voorbij, en dit betekent dat we minder tijd buiten doorbrengen. Maar het hoeft niet zo te zijn dat je tuin in de herfst geen fijne plek meer is. Met een aantal leuke Tuin ideeën kun je ervoor zorgen dat je tuin ook in de herfst een gezellige uitvalsbasis is. Wij geven je Wooninspiratie door de tips (tuininspiratie) voor je op een rijtje te zetten.

Een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je ook in de herfst langer buiten kunt zitten. De tuin wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt als verlengde van het huis. Een overdekt terras past binnen deze trend. Je hebt geen last van de regen, maar zit toch lekker buiten. Ook is het onder een terrasoverkapping vaak minder koud omdat de warmte beter vastgehouden wordt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om heaters te plaatsen.

Een tuinhuisje

Een tuinhuis kan in de herfst heel gezellig zijn. Je gebruikt hem niet alleen als opslagplek, maar je kunt er ook echt een gezellige zithoek van maken. Hier kun je in de herfst gezellig zitten of klussen. Een tuinhuis is niet alleen praktisch maar zit er ook nog eens heel stijlvol uit.

Verlicht je tuin goed

Om je tuin ook in de donkere herfstmaanden toch een knusse sfeer te geven, is het belangrijk dat je veel verlichting hebt. Hang bijvoorbeeld lampenslingers om aan schuttingen of heggen. Zet leuke kleurrijke lantaarns neer op de grond en op tafels. Verlicht ook de donkere hoekjes van de tuin. Zo lijkt je tuin groter en gezelliger.

Herfstaccessoires

In de herfst is het leuk om speciale herfstaccessoires in je tuin te zetten. Je tuin zit er namelijk minder kleurrijk uit omdat er geen bloemen bloeien. Accessoires kunnen de boel wat opvrolijken. Zo kun je bijvoorbeeld sierpompoenen neerleggen. Hierdoor creëer je echt een gezellige herfstsfeer. Ook kun je vogelvoer neerleggen zodat je vanachter het raam naar de vogels kunt kijken.