Mollen vangen met mollenklem

Mollen zijn voor veel mensen een echte verschrikking. De grote lelijke molshopen in uw tuin, veroorzaakt door deze beesten, verwoesten de mooie natuur en uw uitzicht. Daarom is het tegenwoordig erg populair om dit ongedierte te verjagen of zelfs te vangen. Dit is mogelijk met bijvoorbeeld carbid, wat ze verdrijft door het gas dat ontstaat met de reactie met water, of met mollenklemmen. Deze klemmen staan onder spanning, waardoor de mol zichzelf van het leven berooft wanneer hij deze passeert. In dit artikel leest u informatie over de mollenklem zelf en wat de voor- en nadelen zijn.

Mollen vangen met klem

Een mollenklem plaatst men dan in een mollengang, met hetzelfde idee als een muizenval. Omdat de mol praktisch blind is en met zijn voorpoten voelt, ziet hij de val niet en raakt hij beklemd. Doordat er spanning door de mollenklem loopt, komt het beest zijn eigen dood tegemoet. Wel is bij het plaatsen van een dergelijke klem belangrijk om op een paar punten te letten, om de optimale effectiviteit te genereren. Dit doet u door zeker niet door de mollenklem aan het uiteinde van de gang te plaatsen, maar in het midden ervan. U spoort de gang op en zoekt daarbij (ongeveer) naar het midden, waar u het open graaft. Hier plaatst u dan de val. U kunt een mollengang vinden door er met uw hand aan te voelen en te kijken naar welke molshoop elke gang loopt.

Voordelen

Er hangen een aantal voordelen aan het gebruik van een dergelijke mollenklem. Om mee te beginnen, is deze val zeer effectief. Het geeft garantie dat de desbetreffende mol verdwijnt uit uw tuin en daarmee is uw probleem direct verholpen. Daarnaast is het zo dat deze mol ook niet meer de kans heeft om terug te komen, simpelweg omdat hij niet meer in leven is. Natuurlijk is dit niet diervriendelijk, maar dit is dan ook een grote discussie. Hier komen we later op terug. Ten slotte is het zo, dat mollenklemmen relatief goedkoop zijn. Voor slechts een tientje heeft u er al een in huis. Het is dus erg voordelig, een mollenklem kopen.

Nadelen

Uiteraard kunt u zich wel indenken dat een dergelijke mollenval ook grote nadelen met zich meebrengt. Ten eerste is het niet diervriendelijk, zoals gezegd. Het zorgt er niet voor dat de mollen worden verdreven, maar het dood ze. Dit is tegen de wetten van de natuur in en vele dierenactivisten zijn dan ook streng tegen deze methode in. Ten tweede kan een andere mol dan degene die uw tuin verwoest dit territorium overnemen. Natuurlijk bent u verlost van de ene, maar er kan zich al gauw een nieuw probleem voordoen. Als laatste is het plaatsen van een klem nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Natuurlijk weet u nu hoe het moet, maar de leken onder ons hebben geen kennis over de plaatsing en doen het doorgaans verkeerd. Zij plaatsen voornamelijk de klem aan het begin van een gang, waardoor het minder effectief is. Mollenklem kopen? Bezoek Melkbusshop.nl