Leiding leggen in de tuin voor het water geven

Zeker wanneer u een grote tuin heeft, kan het water geven van al uw planten, bomen en hagen veel werk zijn. Toch is dit zeker op de warme dagen essentieel, u wilt immers voorkomen dat planten bruin worden of afsterven door een tekort aan water. Om dit tegen te gaan kunt u ervoor kiezen om kranen aan de buitenzijde van uw woning te laten maken, zodat u gemakkelijk met een gieter heen en weer kunt lopen, maar u kunt ook kiezen voor een speciaal sproeisysteem in uw gehele tuin. Wij spraken met deloodgietersalmere.nl om de mogelijkheden tot het leggen van leidingen om uw tuin water te kunnen geven door te nemen.

Leidingen aan huis of in de tuin

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of u een extra kraan aan uw huis wilt laten maken, of dat u elders in de tuin een kraan of sproeisysteem wilt installeren. Het maken van een extra kraan in huis is vaak een vrij eenvoudige klus voor een erkende loodgieter of installateur. Kiest u echter voor kranen in uw tuin zelf of voor een sproeisysteem, dan zult u leidingen van onder uw woning moeten doortrekken richting uw tuin. Gevolg hiervan is bijvoorbeeld, dat een deel van uw terras tijdelijk verwijderd moet worden en dat uw tuin deels opengehaald zal worden.

In uw tuin kunt u een kraan maken, waaraan u bijvoorbeeld een waterslang kunt bevestigen om uw planten en hagen water te geven, maar ook kiezen voor een aansluiting voor een watersproeisysteem.