Hoe en wanneer tuin aanleggen

Heb je je huis op een mooi perceel staan dan wil je ook een leuke tuin. Heb je net een nieuwbouwwoning dan moet de tuin nog helemaal nieuw worden aangelegd. Ook als je in een oudere woning woont of gaat wonen wil je misschien de tuin aanpakken. Dit kan door kleine veranderingen aan te brengen maar je kunt natuurlijk ook denken aan een hele nieuwe tuinaanleg.

Totale Tuinaanleg

Bij de aanleg van een tuin komt heel wat kijken. Waar moet je beginnen zul je je afvragen. Je hebt vast wel een paar dingen die je absoluut in je tuin wilt hebben en wat je perse niet wilt. Je moet dus beginnen met een ontwerp. Daarbij moeten veel facetten in acht worden genomen. Welke planten wil je in de tuin, waar wil je hoge planten en waar juist lage. Wat voor planten, struiken en bomen wil je. Wil je ook bloemen en welke kleuren vind je mooi. Naast alle beplanting heb je nog veel meer items waar je aan moet denken zoals de schutting, haag, sierbestrating, eventueel een vijver of grasmat, tuinhuis. Het werk van een hovenier gaat veel verder dan alleen wat planten en bomen plaatsen. Het zijn echte architecten die van iedere tuin een waar kunstwerk kunnen maken.

Onderhoud

Als de tuinaanleg is gerealiseerd dan moet deze af en toe ook worden onderhouden. Heb je hier geen tijd voor of zin in dan kun je hulp inroepen. Hoveniers realiseren namelijk ook het onderhoud van de tuin. En dit overlaten aan professionals scheelt veel tijd en hoe gek het ook klinkt ook geld. De tuin zal langer mee gaan en dit levert minder kostenposten op. Ook is een mooie tuin gunstig voor wanneer het huis te koop wordt gezet. Het zal kopers eerder doen overgaan tot kopen wanneer de tuin er netjes en verzorgd uit ziet.