Het aanleggen van een sproei installatie

In tijden van droogte kan je tuin verworden tot een weelderige woestenij. Om dat te voorkomen zit er eigenlijk maar één ding op: water geven. Dat water geven is een grote klus zoals we allemaal wel weten. Een gieter moet je steeds vullen en ook een tuinslang heeft maar een beperkt bereik waardoor je alsnog een lange tijd bezig bent voor je alle planten hebt gehad. Als alternatief zou je een sproei-installatie kunnen laten aanbrengen. Deze kun je gemakkelijk vanuit huis of de schuur bedienen en dus zo lang laten sproeien als je nodig acht, waardoor de planten in je tuin weer heerlijk groen zullen worden. loodgietershelmond.nl legt uit hoe zo’n sproei installatie aangelegd wordt.

Zorg voor leidingen

Het lastigste gedeelte van het aanleggen van een sproei-installatie is het aanleggen van de leidingen. Het leggen van leidingen zelf is misschien niet zo’n klus, maar je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de leidingen stabiel liggen en niet kunnen verzakken. Verzakkende leidingen zullen immers snel scheuren. Je doet er daarom vaak goed aan om het leggen van de leidingen uit te besteden aan een loodgieter. Je hebt er dan zelf geen omkijken meer naar. Bovendien weet een loodgieter precies welke leidingen je nodig hebt en waar ze moeten komen.

De sproeiers zelf

De aanleg van de sproeiers is niet zo ingewikkeld als de leidingen er eenmaal liggen. Wel kun je enkel sproeiers aanleggen waar er leidingen liggen, en dus zal je goed na moeten denken over waar die leidingen precies moeten komen. Achteraf het leidingcircuit aanpassen wordt al snel een kostbare en tijdrovende klus.

Natuurlijk kun je ook dit door de loodgieter laten uitvoeren. Als de loodgieter toch al aanwezig is om de leidingen te plaatsen, zal het niet veel meer kosten als hij ook direct de sproeiers aanlegt. Je weet dan zeker dat alles kundig is aangelegd.